KÄMPA!



Ska vi eftersträva någonting liknande detta efter första helgen i maj?

NU jävlar kör vi BOOOYS!

KÄMPA STOLTA SNO, SNO SNOOOOOO


LAGTRÄFFEN UPDATE!

NICE,

Det blir av, lekarna är inte helt 100% bestämda än men tanken är att vi samlas hos Anders Axelsson efter stigtomta på söndag den 25/4. Tid blir ju ungefär mellan 14-15 =) Gunnar och CG kommer medverka då detta är en 10-milaträff.Om vi lagar lite käk ihop kan vi ju avgöra under veckan.

Temat med tävlingarna kommer vara "på tid" =)

Hetsa alla så vi blir lika många som sist.


En bild säger mer än tusen ord?

Detta är iallafall resultatet efter ungefär 10 back intervaller i karibacken...



För övrigt var Kent och Bäckis starka. Axelsson kände nog för första gången i år att det är jobbigt att hinna med att träna hårt och vara pappa. Men Pål var nog värst efter några intervaller, x-antal pjukor och till sist, ja som alla ser på bilden, fosterställning!

Svart natt i Masmo

Det var ju kul att det gick bra för en del. Kul också med stor uppslutning från ledarnas sida.

För några av oss andra så var det lätt att inte skratta.

Började redan på 1:an. Orienterade säkert fram till brantkanten som skulle ta mig till kontrollen. Jag fick den inte och Niklas påpekar att vi sprang 2 meter ifrån reflexen. Det är ju så att är man säker så stannar man där kontrollen ska vara och letar men det var tydligen inte jag; så jag fortsatte.

75 meter längre fram kom jag till en sten med reflex. Perfekt, tänkte jag, men det fanns liksom ingen sten på kartan i närheten av kontrollen. Närmaste sten på kartan var 300 m därifrån. Tänkte att jag får läsa in mig på branten och börja om men på väg dit hittade jag min kontroll. Stenen låg under ringen eller strecket.

Sen gick det bra ett tag. Sprang om Sara, Olsen och Kax och efter ett par kontroller kom jag ifatt Bäckis och Björn.

Valde sedan höger på långsträckan (jag hade inte extrakontrollen) och varken Björn eller Bäckis valde det vägvalet. Det borde inte jag heller gjort. Sprang och trixade på otydliga stigar med rötter på. Sprang på spänger som låg under 50 cm vatten. På slutet av sträckan gällde det att följa stig och sedan göra en kort skogslöpning till kontrollen. Tappade bort stigarna och hade inte koll på höjderna. Passerade kontrollhöjden i tron om att det var en höjd innan. Kom för långt men kunde inte läsa in mig. Gick och spatserade och vred och vände på kartan, men det gick inte.

Hade gett upp och var på väg hemåt när jag otroligt nog så lite lampor. Hittade kontrollen och kom ifatt Bäckis (vad fan gjorde han där vid den tidpunkten). På väg till nästa kontroll kom jag ifatt Niklas (vad fan gjorde han där vid den tidpunkten).

Niklas var lika munter som jag.

Vid vägpassagen fanns tre hurtiga ledare som skrek "bra Pål". Kändes sådär.

Resten av banan gick lite bättre. Missar som i vanliga fall hade varit katastrof sågs nu som ett falll framåt. Skärpning till nästa gång.

Stefans ord är min lag, eller? ;) Om ultra-sm...

Söndagsmorgonen började strålande, vakna upp av att Petters alarm ringde. Vi knalla upp, och blev oroligt nöjda över vädret. När vi väl kommer ut till frukosten sitter redan Iphone-Räkan och Facebook-Anders och äter sina smörgåsar. Saksamma, tävlingen var det.


Vi anländer till TC cirka 1 h före start, prefakt för att hinna kolla sista kontrollen, varvning, göra ett toalett besök och kolla in eventuell langning av vätska. Iphone-Räkan och Facebook-Anders Har nämligen stannat till hos en dam i eksjö och köpt 2 st bord för langningen som dom nöjt placerar upp i tid så vi får chans att se var dom kommer stå. Väl på startlinjen konstanterar jag att jag står i bakre startledet. AJ då, men jag litar på min snabbhet, det är ju som att löpa en första sträcka och det har jag ju aldrig gjort förr! Startskotten går och jag använder biccarna för att trycka mig förbi ledet framför för att veckla upp kartan med gott om plats och inte behöva tänka på att vi ska igenom en trång passage. Ute på första slingan ligger jag tillsammans med bland annat Emil Lauri. Till min förvåning går det inte alls speciellt fort. Jag som kände mig så oroligt stark på elitserien en veckan tidigare tänkte att detta blir lugnt. -Jag kommer orka. Efter kontroll nr 4 går jag ut lite snett (med fel gaffling) men märker det tidigt men försent för att missa täten på min gaffel. Jag krigar mig iknapp och blir förvånad när jag ser en Erik Örlund som springer omkring som en stucken gris och kolla kodsiffra på alla kontroller. Aha tänker jag, detta är förmodligen täten på min slinga. Vi borrar på första varvet och strular lite mot slutet innan varningen. Väl på varvningen möter jag en buffé av Redbull shots, maxim gel, axa dryck, Banan och två glada ledare supporters i form av Iphone-Räkan och Facebook-Anders. Drar en shot och dricker lite vatten innan jag beger mig ut på varv två.


Väl ute på varv två kommer vi till en gemensam vätskekontroll för alla slingorna. Nu är vi en långsträcka framför oss, Jag och Hans/Per Brolund tar ett vägval norrut ut mot en väg, efter bara några hundra meter avviker jag från vägen och han gör det samma. Jag har redan bestämt mig för vilket vägval jag tänker ta. Brolund och jag väljer olika och jag hamnar själv men jag tuffar på mot kontrollen, när jag är nära en väg ser jag Brolund och någon mer passera men jag är inte alls så stark så jag bara springer ifatt. Andra varvet går lite knackigt med småbommar och lite känningar i vader och lår.


Ute på sista slingan springer jag, en eliasson från gbg, Nick Barrble från Ravinen och en Lang från Storatuna. Vi orienterare säkert. håller fart men det går inte så fort.. In mot publikkontrollen rycker en kille från bredaryd och storatunan killen är het på gröten och hänger med i nästa backe. Själv var jag otrolig sliten och kunde bestämt säga att jag inte alls var lite stark denna vecka som veckan innan. Jag håller min placering och lyckas springa ifrån gbg-killen i slutet. och hyffsat nöjd springer jag in på en 33 eller 32 plats.


Självklart kan gubbarna från SNO spurta, iaf alla utom jag. Lill-Petter har näst snabbast tid med 27 sek med vinner gör Agenten Ohlsson med 26 sek. Grymt nice


Ett tack måste man säga till Iphone-Räkan och Facebook-Anders som fick iaf mig att tänka på rätt saker innan som efter start och så körde Anders väldigt sakta men säkert hem ;)


Söndagens outfit



Strumpor kämpléa


tights kämpléa


tävlingströja kämpléa


Skor Jalas


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kentas inlägg

Hej
Här är några rader om ultran.
 
Efter en natt på "lyxhotellet" i Urshult var jag laddad för start på Ultralång-SM. Men det blev en ganska tung resa för min del. Dagsformen var inte den bästa och jag kände mig rätt seg redan från start och hamnade lite längre bak i fältet än jag hade tänkt mig. Ett par fina blåsor under fötterna gjorde inte de sista kilometrarna skönare men jag krigade på och tog kontroll efter kontroll och tillslut kom jag imål på en 42:a plats lite för långt efter. Men jag vann ju spurten och det är ju den som räknas. ;-)
 
 
/Kent

 


NY LOOK

Passade på att byta looken på bloggen, är vi snyggast måste vi ju ha en snygg blogg också!!!


Booooyyyss! NY lagträff...

What up? Själv är jag sliten efter ultra-sm så jag tänkte att det blir fint med ett inlägg så vi kan tagga till lite inför 10mila.

Nästa lagträff blir iaf efter stigtomta, hoppas alla kommer, till och med Gunnar och CG har lovat att dyka upp då detta även blir en träff med lite snack inför 10mila. Tiden är inte helt bokad men någon gång på söndag eftermiddag den 25/4. Boka nu in det. Vi ses då!

Självklart blir det lite lekar och grejjer också. Håller Anders kvar i ledningen?

btw, en eventuell facebook-grupp är på gång. Jag ska rodda lite i det imorn tänkte jag.

Här kommer två bilder som Millinger lyckades ta på ett av alla 3 lag under leken "intim"

Och som CG sa i mailet, nu kör vi!

LAGträff
Oskar, Pål, Räkan och en hukande Anders


Pål har tydligen dressat om till rambo?




Tror det blev en vinst till röd och en vinst till grön...

men vem var det som toppfraga? ;)


RSS 2.0