Läger


Inbjudan till ett härligt 10-milaläger i Finspång 5-7 februari. Vi riktar oss främst till äldre ungdomar, juniorer och seniorer men gubbar och gummor är välkomna de med. Sängplatser är bokade på Lotorps Vandrarhem, ta med sänglinne. Transport via minibuss och ev några bilar på fredag eftermiddag kl 17.00. Preliminärt program: Fredag: Natt-träning FSOKs klubbstuga, individuell start. Lördag fm: Budkavle träning gemensam start, gafflade banor. Lördag em: Bowling+Bad. Lördag kväll: Natt-träning, tärningsstart. Söndag fm: Långpass på karta alt skidor. Räkan kommer komplettera programmet med någon eller några diskussionsfrågor. Mat: Matlagningsmöjligheter finns. Monica Lindqvist kommer att fixa två mål mat som vi tar med. Övriga mål samt frukost tar var och en med själv eller äter på lokal restaurang. Utbudet där är digert i Finspång. Viktigt: Kom mätta till avresan och ha med mat ni vill äta på kvällen efter första träning. Kostnad för hela helgen: 300kr för löpare med kontrakt samt SNO-Academy. 450kr för löpare utan kontrakt. Detta betalas kontant vid avresa. Anmälan på darthvader80(a)hotmail.com senast 29/1. Ledare Björn Axelsson Anders Axelsson Välkommen! (Liten uträkning för den kostnadsmedvetne.)
Detta fås för den lilla pengen:
Resa: 30 mil a 10kr=300kr
Logi: 2 nätter a 200kr=400kr
Kartor: 4 Kartor a 30kr=120kr
Uppleva Finspång=Gratis
Man sparar alltså pengar genom att åka. Tror jag...




OL -skor Jalas 2010 , nya skon X 20 elit

Nu har äntligen Jalas fått till det. Träffade deras repr förra veckan och de fortsätter för 15:e året att sponsra oss med skor för ca 25000 dvs 20 par.
Förpliktelsen är låg dvs inga stora krav på oss att tävla i dem. Du i TT ombeds nu komma in med storlek på Jalas a s a p. senast 1 februari. Skriv den här eller maila mig på ngn av mina mailadresser ; helst hem [email protected] eller ett sms (smidigast) 070 6652744. Kan vara ngn som sitter på ett antal storlekar (Anders A?)
Tord Jansson kommer om allt funkar att ha något ex för provning hos sig(stl 8) men ej säkert - logistiken ej helt klar ännu. Skulle du få lite fel storlek så ska det gå att byta på Letros vårtävlingar.

Vår leverans beräknad till mitten mars hem till Tord.

Vem som får skor är utklarat via avtalen du fått/får av Christer S.

Nu till den nya skon som kommer att vara ngt extra (utpris 1300 +)

Är 80 gram lättare och nu en av de lättaste skorna på marknaden. Ny italiensk sula som skapar en stabilitet. Smalare läst. Ser betydligt skarpare ut och känns otroligt bra. Den heter X 20 Elit.

Om du av ngn anledning vill ha Jalas/olway av tidigare märke kontakta Tord som har dem hemma redan.
/Stefan

10-milaläger

5-7/2 Första campen.
26-28/3 Andra campen.

Boka in datum.
Mer info och program kommer snart.

Kul och roligt ska det bli hoppas jag.
//Anders




Killar kan

Tja killar!
Tänkte bjuda in till killkväll på Herrgårdsvägen 26 den 5/1.
Är man SNOare och kille eller något åt det hållet är man välkommen.

Samling kl 17.00 på Gröndal för hemlängtanpass till Järna. (Transport av väskor
kommer att ordnas)
18.30 ankomst och dusch.
19.00 Beställning av hämtmat från ortens pizzeria.
Vätska medtages men viss dryck ordnas av arrangören.

Aktivitet under kvällen.
Öl, pizza, snack om framtiden, snack om dåtiden, snack om annat. Ev poker.

23.08 går buss till Södertälje, 00.34 går pendeltåg.
Logi för några stycken går att ordna. Önskemål anges i anmälan!
Anmäl till mail [email protected].
Välkommen önskar Anders Axelsson!

Kanske kommer någon av dessa..

SNO Nyhetsbrev

  • SNO - newsletter nr3 - 2009
    En lång orienteringssäsong är över. En elitorienterare tävlar väldigt mycket jämfört med många andra idrottare. För tävlingsorienterarna i SNO har de flesta deltagit i ett 30- 40 tal tävlingar under året. Detta sliter ganska hårt och därför har en  lite lugnare period varit välbehövlig under början av november. 
    Nu har dock satsningen mot nästa år startat upp och i helgen så kördes Södertäljes klassiska klubbtävling Novemberkåsan med ett 70-tal deltagare. Långa banan transporterades ut med buss till Järna och sprang sedan en mycket tuff bana på över 17 km hem till Tveta. Först i mål kom årets kanske formstarkaste SNO:are Anders Skarholt. Han följdes närmast av Pål Skogtjärn och Mattias Muller. Just dessa tre kommer att utgöra fundamentet i SNO:s starka kavlelag inför 2010.
  • Höjdpunkter 2009
    2009 Går till historien som ”stolpe ut” för SNO. Glädjeämnena är Jonas Borgs USM guld, Topp-platser vid VM av våra Schweitsiska Matthias och Lea Muller samt damlagets brons på SM-stafetten i Småland. I laget Maria Kleijn, Kristina Almström och Katta Borg. Utöver detta har det varit magert
    - Anders Skarholts seger vid Norska Mästerskapen samt bra placeringar i Världscupen skulle kunna komplettera.
    MEN diskningarna på 10-mila beroende på överhoppad kontroll och fel SI-pinne vid 25-manna känns tunga. Vid båda kavlarna var vi med i täten in över mållinjen.  Riktiga debacel är placeringarna vid Jukola och herrarnas SM-kavle. Här hade inte förjobbet och analysen skett.re på VM var Fabien Pasque för Belgien, Ines Broddman för Schweiz och Joanne Stevenson för GBR.
  • Ambitioner inför 2010
    Elitkommitten har fortsatt höga mål framåt. Att verkligen etablera sig som en av de starkaste nordiska och därmed i världen kvarstår. Fokus ligger på att skapa en ännu starkare träningsmiljö i och kring Södertälje. Ytterligare en strategisk förändring är inriktningen mot mer individuella värdetävlingar. 
    SNO har ett epitet kring sig att vara mycket stark stafettklubb och här behövs en balans. Starka individuella värdetävlingar är framförallt den s k elitserien. Starten för elitserien 2010 sker i början av april. Annars är de klassiska stora stafetterna som 10-mila (Finspång) samt Jukolakavlen (Helsingfors) mycket viktiga mål för 2010.
  • Nya namn stärker
    Björn Axelsson från Handen har startat sitt arbete som SNO;s elit-träningskoordinator. Björn har en lång meritlista som tränare och kommer nu arbeta nära elitlöparna och med stöd av ett antal projektledare och namn som Anders Gärderud ska elitträningen skärpas upp. Betoning på uthållighet och OL-teknik kommer prägla upplägget under vintern 2010. Civilt finns Björn i riksdagens korridorer.
  • På löparsidan så är det framförallt Matthias Müller och hans flickvän Karin Leonhardt som förgyller träningsverksamheten genom att de flyttat till Södertälje. Mattias tränar väldigt hårt och kommer sätta en ny nivå för de andra SNO-löparna. 
    Intressanta nytillskott är bröderna Kent(21) och Rikard Olsson(19) från Haninge SOK. Båda stora talanger där Rikard blev svensk juniormästare 2009. Ny i klubben är också Anders Bäckström från finska IF femman. Intressant att följa blir också de unga SNO-löpare som kliver upp i juniorklassen 2010. Jonas Borg, Oskar Ek-Larsson och Ludvig Eriksson kommer alla låta tala om sig i framtiden.
  • SNO-info Numera är SNO en del av IFK Södertälje. Orienteringssektionen är Södertälje-Nykvarn Orientering. Ordförande är Lars Mårsell.

    Elitkommittens nyckelpersoner;
    Christer Serrander, Ordförande
    Per Molin, Controller
    Anders Gärderud, Sportchef
    Gunnar Hedlund, Herransvarig
    C G Carlander, Herransvarig
    Kristina Almström, Damansvarig
    Martini Lampinen, Damansvarig
    Peter Fredriksson, Resor
    Henrik Skoglund, Info
    Stefan Persson, Sponsorer mm
    Bengt Mattiasson, Junioransvarig



RSS 2.0